Naši cotončki

Vsi naši cotončki so vzrejno pregledani, imajo opravljene vse za pasmo razpoložljive klinične in genetske teste, imajo izdelan DNA profil in veljavno vzrejno dovoljenje. Naša vzreja temelji na plemenjakih uvoženih iz uglednih Evropskih vzrej in smo edina Slovenska vzreja cotonov ki ima že tretjo generacijo psov iz lastne vzreje. Prizadevamo si vzrediti veselega, prijaznega, majhnega, bogato odlakanega in zdravega družnega kužka v vsem njegovem sijaju in funkciji.

Plemenjaki:

“GUCCI” – Gucci du Castel de la Roche aux Fees

“POLDI” – Junior des Fleurs d’Aloes

“ZAK” – Carbonebianco Zac

Naši trije samčki prihajajo iz priznanih Evropskih vzrej in nisto v sorodu, so popolnoma beli, zelo bogato odlakani in imatjo tipično bombažno strukturo dlake, popolno pigmentacijo, popolno zobovje in pravilen škarjast ugriz, temne oči, so korektne višine, dolžine in teže v okviru standarda. Imatjo tipičen Cotonski carakter, so zelo veseli in obenem zelo mili in nežni samčki, skoraj ne lajajo.

Zdravstveni testi: srce brez šuma; klinični pregled oči vsaki 2 leti = brez bolezenskih sprememb za bolezni RD, PRA, HR, PHTVL/PHPV; ocena izpaha kolenskih sklepov = 0/0. Opravljene imajo tudi vse za pasmo razpoložljive genetske teste za dedno pogojene bolezni CMR2, BNAt, DM, MH, PH 1 in vWD 1.

Gucci, Poldi in Zak so opravili vzrejni pregled pri vzrejni komisiji Slovenskega kluba za pritlikave pasme, imajo veljavno vzrejno dovoljenje z najvišjo oceno in izdelan DNA profil. Naši samci so na voljo za parjenje tudi izven našega vzrejnega programa, če imate psičko z veljavnim vzrejnim dovoljenjem in jo nameravate pariti nas pravočasno kontaktirajte.

DOMOV ~ MLADIČKI ~ NAŠI COTONČKI ~ NOVICE ~ KONTAKT